1. Fața ascunsă a prostituției legalizate (Ro)

Lucrare medicală și sociologică, editată de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei, ca răspuns la proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei în România.

2. Împotriva legalizării prostituţiei (Ro)

Poziţia oficială a Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR). Documentul explică de ce legalizarea prostituţiei nu este o alternativă viabilă pentru România.

3. Rezoluție a Parlamentului European de condamnare a prostituției (Ro)

Raportul referitor la exploatarea sexuală și prostituția – impactul acestora asupra egalității de gen, raportor Mary Honeyball (Marea Britanie)

4. Legea suedeză pentru prevenirea și combaterea prostituției (Ro)

În Suedia, pentru neutralizarea flagelului prostituției este sancționată cererea de servicii sexuale. Așa-numitul „model suedez” este recunoscut ca unul de succes.

5. Mituri despre prostituție (Ro)

Optsprezece fapte explicate despre prostituție, care demontează miturile avantajelor legalizării prostituției.

6. Legalizarea prostituției în Germania: un eșec (Ro)

Reportaj Der Spiegel: Germania a legalizat prostituția în urmă cu mai mult de zece ani, sperând că cele care lucrează în industria sexului vor avea condiții de lucru mai bune și independență. Acest lucru nu s-a întâmplat. Exploatarea femeilor și traficul de persoane s-au agravat.

7. Convenţia ONU pentru suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituţiei (Ro)

Adoptată la data de 2 decembrie 1949 prin rezolutia 317 (IV), Convenţia, la care România este parte, consideră ca prostituţia şi răul care o însoţesc, traficul cu fiinţe umane în vederea prostituării lor sunt incompatibile cu demnitatea şi valoarea persoanei umane şi pun în pericol bunăstarea individului şi a comunităţii.

8. Raport privind consecinţele legalizării prostituţiei (En)

Raportul, realizat în anul 2009 de Family Research Council (SUA), organizaţie dedicată promovării rolului vital al familiei în societate.

9. O examinare critică a răspunsurilor la prostituţie în patru ţări (En)

Raport realizat în anul 2004 la comanda Parlamentului local al Scoţiei analizează situaţia din Victoria (Australia), Irlanda, Olanda şi Suedia. Concluzia sa este că legalizarea prostituţiei nu este o soluţie viabilă.

10. Zece motive pentru a nu legaliza prostituţia (En)

Janice G. Raymond – Coalition Against Trafficking in Women International (2003)

11. Legalizarea prostituţiei: un experiment social eşuat (En)

Discurs rostit de Sheila Jeffreys, misiunea suedeză pe lângă Comisia pentru Statutul Femeii, Naţiunile Unite, New York, 2003.