Rapoartele din Olanda și Germania, unde prostituția e legală: 90% dintre femei sunt forțate

Rapoartele din Olanda și Germania, unde prostituția e legală: 90% dintre femei sunt forțate

de Ioana Vâlceanu, Stiripentruviata.ro

Domnule Președinte Traian Băsescu,

Combaterea traficului de persoane nu se face legalizându-l. Nu transformați femeia în „lucrător” sexual pornind de la premisa falsă că ea asta își dorește. Dacă vreți politici de protecție pentru femeie, propuneți politici care încurajează maternitatea și respectul față de statutul femeii în societate. Propuneți politici de educare și responsabilizare a tinerilor față de actul sexual și de relațiile bărbat-femeie.

Domnule Președinte Traian Băsescu,

Revoluția sexuală v-a mințit. V-a reeducat să credeți că femeile își doresc să se prostitueze și că în cazul femeii dorința sexuală este la fel de puternică precum în cazul bărbatului. Biologia și psihologia spun altceva: la femeie primează dorința de protecție și de comunicare.

Păreți convins că un contract de „muncă” (guvernat de… legislația muncii) va proteja prostituata de abuzuri și de sclavia sexuală. Cum va fi posibil, dacă până acum Codul Penal, cu pedepsele constând în pușcărie, nu reușea să o facă?

Domnule Președinte Traian Băsescu,

Revoluția sexuală ne-a reeducat și a lovit cel mai rău femeia. A redus-o la statutul de obiect sexual. Ce e mai grav este că și ea a început să se privească pe sine astfel. Da, este adevărat că o mică parte din prostituate o fac voluntar. (Sau așa cred ele…) Dar, așa cum spunea un fost europarlamentar olandez la București în 2014, legalizarea prostituției nu face decât să legifereze abuzul față de majoritatea femeilor obligate să se prostitueze – de dragul unei minorități care (crede că) o face în mod voluntar.

Domnule Președinte Traian Băsescu,

De cel puțin cinci ani încoace, periodic, membri ai societății civile occidentale organizează la Parlamentul României – acolo unde lucrați și Domnia Voastră – conferințe în care vin cu rapoartele poliției din țările în care prostituția este legalizată de 15-20 de ani. Toate arată că, în continuare, PÂNĂ LA 90% DIN PROSTITUATE SE PROSTITUEAZĂ FORȚAT.

Cât despre presupusa dorință a femeii de a se prostitua, conceptul este cel puțin la de discutabil ca și în cazul relațiilor sexuale cu minori, al avortului și eutanasiei: cum, în ce context apare pretinsul „consimțământ” al celei care se prostituează, sau avortează, sau acceptă eutanasia? Majoritatea victimelor sunt labile emoțional, provin din familii dezorganizate, sunt lipsite de iubire sau manipulate psihologic și presate să aleagă o cale pe care ele nici măcar nu știu dacă și-o doresc.

Domnule Președinte Traian Băsescu,

A legaliza o situație de fapt care în sine este rea nu înseamnă a o îmbunătăți, ci a consfinți răul. La fel s-a întâmplat cu avortul, o altă formă de exploatare care nu face decât să ajute traficanții de femei și abuzatorii de minore să perpetueze abuzul. Dacă într-o societate uciderea și traficul de persoane sunt realități, nu le combați legalizându-le.

Domnule Președinte,

Biserica Ortodoxă Română este la ora actuală singura instituție care lucrează pe mai multe planuri pentru combaterea traficului de persoane:

  • educă și propovăduiește respectul față de femeie ca stăpână a casei și născătoare a vieții, căreia îi acordă simbolic rangul de Împărăteasă, prin cinstirea deosebită arătată Maicii Domnului.
  • ajută femeile victime ale violenței domestice și ale altor forme de abuz – numai la București este Centrul Comunitar de Servicii Sociale „Patriarh Justinian Marina” al Asociației Diaconia, instituție social filantropică înființată de Biserică pentru a găzdui, consilia, sprijini și educa mamele și copiii victime ale abuzurilor;
  • iar numeroase mănăstiri din țară cresc și educă fetele orfane sau nevoiașe, le învață respectul de sine și le pregătesc pentru viața de familie și pentru o interacțiune sănătoasă într-o societate tot mai bolnavă.

Domnule Președinte Traian Băsescu,

OLANDA

Pentru că este clar că sunteți dezinformat, vă ofer câteva resurse mai jos. Unele au fost puse la dispoziția decidenților români chiar în Parlamentul României. Poate că nu ați fost atent când se întâmpla aceasta. Sau nu ați vrut să fiți?

La câțiva ani după legalizarea prostituției, care a avut loc în anul 2000 [1], studiile au descoperit că marea majoritate a femeilor nu se prostituau de bunăvoie.

Studiul „Daalder” (2007) realizat de Ministerul Justițieidin Olanda [2] dezvăluie că, după legalizarea prostituției…

  • …nu a avut loc nici o îmbunătățire semnificativă a situației prostituatelor, dimpotrivă, bunăstarea lor emoțională a prostituatelor s-a redus și a crescut rata de utilizare a sedativelor;
  • …a crescut cererea de a părăsi prostituția, în timp ce doar 6% din autoritățile locale erau pregătite să le sprijine în acest scop

Raportul „Păstarea aparențelor” [3] al Poliției Olandeze estima în 2008 că până la 90% din prostituate lucrau involuntar. Raportul a pornit de la „cazul Sneep”, în care doi proxeneți turco-germani, împreună cu alți 30 complici, au fost condamnați pentru exploatarea și abuzarea a peste 100 femei din Olanda, Germania și Belgia: TOATE FEMEILE EXPLOATATE PRIN VIOLENȚĂ EXTREMĂ ÎN OLANDA SE GĂSEAU ÎN BORDELURI LEGALE, CU IMPOZITE PLĂTITE CĂTRE STAT.

În 2011, viceprimarul din Amsterdam, Lodewijk Asscher, a declarat că dezincriminarea a fost o „eroare națională” [4] și că guvernul a fost foarte naiv. Un raport realizat în comun de municipalitatea Amsterdam și de ministerul Justiției [5] arată că, într-adevăr, o mare parte a sectorului legal al industriei pornografice perpetuează exploatarea și traficul de ființe umane. JUMĂTATE DIN AFACERILE AUTORIZATE DE PROSTITUȚIE ȘI CAFENELELE UNDE SE POT CONSUMA DROGURI (MARIJUANA) SUNT CONDUSE DE INDIVIZI CU CAZIER JUDICIAR.

În 2010, RIEC, agenție guvernamentală olandeză care se ocupa cu prevenirea criminalității organizate, a arătat într-un studiu [6] că DOAR 17% DIN PUBLICITATEA LA PROSTITUȚIE ESTE PLASATĂ DE BORDELURI AUTORIZATE.

GERMANIA

La 15 ani după legalizarea prostituției în această țară (care s-a făcut în 2002), un polițist intervievat de realizatorii documentarului „Bordell Deutschland” (2017) estimează [7] că NOUĂ DIN ZECE FEMEI SUNT FORȚATE SĂ SE PROSTITUEZE, iar un psiholog declară că TRAUMELE ASOCIATE CU ACEASTĂ OCUPAȚIE SUNT SIMILARE CELOR PE CARE LE AU VICTIMELE TORTURII și sunt mai grave și decât șocurile produse de război. PESTE DOUĂ TREIMI DIN PROSTITUATELE DIN GERMANIA PROVIN DIN ROMÂNIA ȘI BULGARIA. „Piața” este uriașă, cu peste un milion de germani care „consumă” zilnic servicii sexuale, circa 14,5 miliarde de euro încasări anuale din care fiscul german obține 2 miliarde de euro anual .

Așadar, legalizarea nu a îmbunătățit viața prostituatelor din Germania și nici nu a creat brusc o ofertă uriașă de femei care consimt să facă sex pe bani. Doar a legalizat abuzul și degradarea femeii.

BIBLIOGRAFIE

[1] ‘On legalised prostitution in the Netherlands’, Karin Werkman, 2012.

[2] Daalder, A. L. (2007). Prostitution in The Netherlands since the lifting of the brothel ban [English version]. The Hague: WODC / Boom Juridische Uitgevers.

[3] KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) – Dienst Nationale Recherche (juli 2008). Schone schijn, de signalering van mensenhandel in de vergunde prostitutiesector. Driebergen.

[4]http://www.lemonde.fr/m/article/2011/12/23/pays-bas-flop-de-la-legalisation-de-la-prostitution_1621755_1575563.html

[5] Gemeente Amsterdam, Ministerie van Veiligheid en Justitie; Projectgroep Emergo (2011). Emergo – De gezamenlijke aanpak van de zware (georganiseerde) misdaad in het hart van Amsterdam. Achtergronden, ontwikkelingen, perspectieven. Amsterdam: Boom Juridische Uitgevers.

[6] RIEC Noord Holland (19 October 2010). Methodiek ‘Inzicht in prostitutiebranche’.

[7] https://ziarulromanesc.de/actualitate/infernul-din-bordelurile-germaniei-este-mai-periculos-decat-sa-mergi-la-razboi-ce-spun-romancele/