Guvernul olandez restrânge „cartierul roșu” și ar putea înăspri legislația

Edilii Amsterdamului au anunțat că numeroase localuri vor fi închise în celebrul Cartier Roșu, măsura fiind destinată să combată traficul de fiinţe umane, informează BBC.

Străzile înguste din Amsterdam, cu clădiri invadate de prostituate au devenit raiul afacerilor ilegale, susțin autoritățile olandeze. Acestea spun că aici prosperă reţelele care fac trafic de fiinţe umane, traficanţii de droguri şi evazioniştii. Aşa că vor să pună lacăt la uşile celor mai multe bordeluri.

„Emblema Amsterdamului în întreaga Europă este că, dacă iei în sclavie şi exploatezi femei, acesta este locul potrivit… Această emblemă trebuie să dispară!”, a declarat Lodewijk Asscher, viceprimarul Amsterdamului.

Oficialul propune acum reducerea numărului de bordeluri şi promovarea unor afaceri noi în centrul oraşului, prin reducerea chiriilor. “Mulţi dintre creatori de modă din Amsterdam pleacă din oraş sau îşi deschid magazine la periferia acestuia. Chiriile sunt prea mari. Acum au o adevărată oportunitate de a-şi muta afacerea în centru, în mijlocul turiştilor, cu costuri mult mai mici”, argumentează Rubia Heyer, de la HTNK Fashion.

De asemenea, guvernul olandez a anunâat intenția de a înăspri legile privind prostituţia.

În urmă cu un secol, guvernul Olandei a decis legalizarea prostituţiei pentru a reduce traficul de oameni şi crima organizată. Primarul din Amsterdam susţine însă că măsura a dus la creşterea nivelului de criminalitate. (antiprostitutie.ro)