Prigoana s-a razgandit: daca tot nu se legalizeaza prostitutia, atunci s-o declaram infractiune

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins in aceasta saptamana, cu 14 voturi “impotriva”, un vot “pentru” si 2 abtineri, propunerea legislativa a deputatului PDL Silviu Prigoana privind legalizarea prostitutiei, insa aceasta nu inseamna ca Prigoana a renuntat la initiativele pe acest subiect.

Prigoana a declarat ca intentioneaza sa revina cu o propunere legislativa de incriminare in Codul Penal a prostitutiei, deoarece acest fenomen nu mai este incriminat de Codul Penal si nu mai constituie infractiune, fiind considerat doar contraventie.

Potrivit lui Prigoana, 35 la suta din populatia care se prostitueaza in Europa sunt barbati, inclusiv din Romania. “Ziarele sunt pline de anunturi, barbatii ofera servicii sexuale, fetele masaje erotice, mai bine dam cu tamaie…”, a argumentat Prigoana. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

La inceputul lui martie, Senatul a respins proiectul lui Silviu Prigoana privind legalizarea serviciilor sexuale, insa parlamentarii au subliniat ca fenomenul exista si necesita o reglementare. La randul sau, Guvernul a anuntat atunci ca nu sustine proiectul lui Prigoana, argumentele fiind ca legea aduce atingere vietii sociale si lezeaza valorile fundamentale ale familiei. (Business Magazin)