O noua dezbatere asupra prostitutiei, la Senat

NICOLAI ESTE ÎMPOTRIVA LEGIFERĂRII PROSTITUŢIEI

Consecinţele legalizării prostituţiei au fost dezbătute marţi dimineaţă la Palatul Parlamentului. Politicienii şi mai multe organizaţii nonguvernamentale s-au declarat împotriva unui astfel de proiect de lege. În schimb, pe stradă, situaţia rămâne aceeaşi.

Vice-preşedintele Senatului Norica Nicolai a declarat că este împotriva legiferării prostituţiei pentru că încalcă normele morale şi creştine care ne-au format ca societate. Afirmaţia a fost făcută la conferinţa de presă de la Palatul Parlamentului, organizată de Asociaţia Caritas împreună cu Patriarhia Română şi beneficiind de sprijinul Senatului.

Potrivit ONG-urilor dar şi politicienilor prin legalizarea prostituţiei, ar fi legiferată violenţa împotriva femeilor. Reprezentanţii ONG -urilor propun câteva soluţii pentru diminuarea consecinţelor prostituţiei şi anume sancţionarea consumatorului de sex, măsuri de combatere a violenţei şi reintegrarea socială a femeilor care au fost prostituate. Şi reprezentanţii bisericii sunt împotriva legiferării prostituţiei.

Antena 3, 12.02.2008

Norica este anti-prostitutie

Senatorul liberal Norica Nicolai se opune cu vehementa legalizarii prostitutiei, sustinand ca societatea romaneasca nu poate tolera aceasta forma de “sclavie moderna” care are drept consecinta sfidarea moralei crestine si negarea demnitatii umane.

Nicolai a acuzat existenta unor “presiuni” din partea Parlamentului de a legifera prostitutia, la care se adauga organizatii ale societatii civile si chiar persoane “interesate”. Ea a facut aceste declaratii ieri, in cadrul unei conferinte de presa referitoare la consecintele legalizarii industriei sexului in Romania, organizata de Asociatia Caritas Bucuresti. In vizunea liberalului, “indestularea bugetului de stat” din profiturile ce ar putea fi obtinute ca urmare a legalizarii acestei activitati este o rusine. “Ar trebui sa ne jenam”, a comentat Nicolai. Ea a insistat ca Romania a semnat o conventie privind interzicerea legiferarii prostitutiei, motiv pentru care “nu ne permitem sa negam un acord la care candva am fost parte”.

Amintim ca Norica Nicolai a fost propusa de PNL la sefia Ministerului Justitiei, varianta respinsa de seful statului. In cadrul evenimentului de ieri, un grup de initiativa format din mai multe asociatii a lansat o campanie de informare asupra a urmarilor prostitutiei. Acestea au anuntat ca vor elabora unui proiect de lege ca alternativa la eventualele initiative de legalizare a prostitutiei. Argumentele organizatiilor implicate se refera la faptul ca prostitutia este o forma de violenta impotriva femeii, care este discriminata in raport cu consumatorul de sex, clientul. In plus, ele considera ca legalizarea ar promova traficul de sex, conducand la o crestere alarmanta a imbolnavirilor si mortalitatii.

Ziua, 13.02.2008

Leave a Reply