Autoritatile olandeze recunosc problemele cu care este asociata prostitutia legalizata

Autorităţile din Amsterdam fac curăţenie în Zona Roşie
Realitatea TV, Duminică 15 iulie 2007

amsterdam-prostitutie.jpgAutorităţile din Amsterdam au anunţat că vor adopta o atitudine severă faţă de crima organizată din cartierul Red Light, fiind pentru prima dată când Poliţia sau autorităţile financiare se implică în această mai veche problemă locală, conform AP.

Cu prostituate neruşinate pozând la ferestre, cu cafenelele din care razbate un puternic miros de marijuana, cartierul Zona Roşie este una dintre cele mai mari atracţii din Amsterdam şi acţionează ca un magnet asupra criminalilor, traficanţilor de carne vie sau traficanţilor de droguri, care profită de situaţie pentru a spăla bani.

Prostituţia este legală, dar cele mai multe femei nu au analizele la zi şi actele în regulă, iar cafenelele sunt autorizate să vândă droguri uşoare, dar proprietarii nu dau chitanţe. Astfel, autorităţile speră să descopere şi să prevină spălarea de bani şi să pună legea în aplicare mult mai strict.

“Scopul nostru este unul simplu: să scăpăm de infractorii din Red Light District”, spune purtătorul de cuvânt al Minsiterului Justiţiei.

Amsterdam-ul a mai fost “curăţat” acum cinci ani, când întreprinzătorii au fost obligaţi prin lege să prezinte un bilanţ al afacerilor, pentru a le fi înnoite licenţele.

Curăţenia intră adânc în vitrinele Cartierului Roşu
Realitatea TV, Vineri 21 septembrie 2007

Primarul din Amsterdam a declarat război celebrelor vitrine în care prostituatele se expun pentru a-şi racola clienţii.

Spaţiile vor fi achiziţionate de primărie şi transformate în magazine şi locuinţe. Pentru cumpărarea a 50 de vitrine din Cartierul Roşu, au fost alocate 15 de milioane de euro.

Primarul Job Cohen spune că acţiunea se înscrie într-un proiect de curăţenie a celebrului cartier, lovit chiar şi după legalizarea prostituţiei de probleme precum traficul de carne vie şi exploatarea fiinţelor umane.

Leave a Reply