Vasile Blaga face lobby pentru legalizarea prostitutiei

Ziua, 28 august 2007

Vasile Blaga le-a vorbit femeilor democrate despre necesitatea legalizarii prostitutiei

In timp ce liderul democrat, Emil Boc, anunta cu surle si trambite, la deschiderea Scolii de Vara de la Costinesti, strategia partidului in privinta promovarii in viata politica a femeilor democrate, secretarul general al PD, Vasile Blaga, si-a surprins astazi colegele de partid cu o pledoarie pe tema legalizarii prostitutiei. Desi subiectul conferintei la care participa era reforma in administratia centrala si locala, liderul PD a insistat asupra necesitatii adoptarii unei legi pentru femeile care practica cea mai veche meserie.

“Daca nu se va legaliza prostitutia, va merge din ce in ce mai rau pentru femeile care practica aceasta meserie”, a afirmat Blaga, adaugand ca acest punct de vedere este al sau personal, nu al partidului. Fostul ministru de Interne a spus ca prin amendarea prostituatelor nu se stopeaza dezvoltarea acestui fenomen. In opinia sa, la ora actuala, “prostitutia este iesita de sub control”.

“Amenzile raman neplatite, iar femeile se intorc in strada. Nu trebuie sa fim farisei. Aceasta problema nu se va rezolva decat daca toata clasa politica ajunge la concluzia acestei necesitati a legalizarii, chiar daca se va intra in conflict cu Biserica”, a adaugat secretarul general al PD.

Blaga a tinut sa mentioneze ca nu considera normal ca legislatia romaneasca sa fie atat de dura cu femeile care se prostitueaza, dar sa fie toleranta cu proxenetii si cu clientii acestor femei.

Leave a Reply